Newer posts are loading.
You are at the newest post.
Click here to check if anything new just came in.

Happy met Headway voor WordPress

wordpress-logoIk moet -wederom- constateren dat mijn blogactiviteiten het afgelopen jaar wel op een heel laag pitje staan. Dat weerhoudt mij er echter niet van zo af en toe eens wat met mijn WordPress template te experimenteren. Eerder maakte ik een begin met een eigen theme, maar sinds vorige week gebruik ik Headway, een premium theme. Premium wil dus zeggen dat je er voor moet betalen: in dit geval $87.

Dat lijkt veel geld, maar Headway heeft naar mijn idee zowel voor ‘beginners’ als gevorderde gebruikers een aantal revolutionaire mogelijkheden. Ik heb althans nog geen spijt van mijn aanschaf, die bovendien nog door mijn lezers gecompenseerd kan worden, als ik die zó enthousiast krijg dat zij via bovenstaande link ook tot aanschaf over gaan ;-)

Niet dat ik nou vies ben van wat serious tweaking op z’n tijd, maar dit theme maakt een hoop ge-tweak in CSS- en template files overbodig, want verreweg de meeste aanpassingen kunnen gewoon in de back-end kunnen worden gedaan m.b.v. eenvoudige configuratie schermen. Voor meer exotische wensen zit er ook een config scherm in om gebruik te maken van een aatal zgn. ‘easy hooks’ (mocht je meer willen weten over hooks, lees dan dit artikel van Raymond Selda) én de mogelijkheid een custom style sheet en een custom functions file aan te roepen.

Een overzicht van de features vind je hier, maar om echt een indruk te krijgen van hoe gemakkelijk het met dit theme wordt je blog in te richten en te (re)stylen moet je vooral even de video’s op de voorpagina van de Headway website bekijken. Vrijwel alles is mogelijk, qua indeling en styling.

PS:  één nadeel is trouwens wel dat er nog geen vertalingsoptie bij zit, zodat je een aantal onderdelen alleen kunt vertalen door een paar core files aan te passen, maar hopelijk wordt dit in toekomstige updates toegevoegd. Met de aanschaf heb je trouwens ook ‘levenslang’ recht op updates (en de eerste major update is al in beta).

Don't be the product, buy the product!

Schweinderl